Code Rood wil Bauke Mollema Tocht aankleden

nieuws

Code Rood Groningen organiseert 24 t/m 31 augustus voor de tweede keer de Week van het Gronings Verzet. ‘Gezien het aanhoudende gebrek aan politieke daadkracht is deze week hét moment voor Groningen om een duidelijk signaal af te geven dat de gaskraan écht dicht moet’.

In plaats van één grootse blokkade zoals die van vorig jaar in Farmsum wil men dit jaar een scala aan acties organiseren. Eén daaarvan is de aankleding van de Bauke Mollema Tocht op 25 augustus. ‘Wij versterken die dag Bauke’s oproep tot meer “noodzakelijke nationale betrokkenheid bij de zorgen van de inwoners van dit gebied” door de fietsroute zoveel mogelijk aan te kleden met spandoeken, posters en andere creatieve uitingen die deze zorgen zichtbaar verwoorden. Hiertoe roepen wij alle inwoners langs de route op om een statement voor Groningen te maken door ook hun spandoeken op een zichtbare plek op te hangen’.

Andere activiteiten worden bekend gemaakt via Facebook.

Deel dit artikel:

  1. Het Groninger landschap volhangen met 200 kilometer rotzooi voor in strak lycra geklede mannen en vrouwen op superlichte carbon fietsen (allemaal gemaakt uit fossiele brandstoffen). Goed plan :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *