Archief gemeente nog niet op één plek

nieuws

Sinds 1 januari  vormen de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer de nieuwe gemeente Groningen. Op termijn zullen de openbare archiefstukken van de voormalige gemeenten Ten Boer en Haren ter inzage zijn bij de Groninger Archieven. Dat is nu nog niet zo.

De Groninger Archieven:

‘Wilt u een bouwdossier inzien van de voormalige gemeente Ten Boer of Haren of heeft u er een vraag over, dan dient u een afspraak te maken via gemeente Groningen. U krijgt vervolgens bericht waar en wanneer het dossier kan worden bekeken. Langs gaan bij Loket bouwen en wonen kan ook. Houd er dan rekening mee dat de medewerkers de bouwdossiers niet bij de hand hebben, waardoor u niet direct het antwoord op uw vraag krijgt. Maak daarom altijd een afspraak.

De andere openbare archiefstukken van de gemeente Haren zijn op het voormalige gemeentehuis in Haren in te zien. U kunt hiervoor een afspraak maken met Henk Dröge via henk.droge@groningen.nl. Wanneer de heer Dröge afwezig is, kunt u mailen met div@groningen.nl. De inventaris van de Harense archieven tot en met 1989 is te vinden op groningerarchiefnet.nl.

Van Ten Boer is een groot deel van de archieven van het gemeentebestuur tot 1989 al ter inzage bij de Groninger Archieven. Dat geldt niet voor de Hinderwetvergunningen. Neem daarvoor contact op met: div@groningen.nl.’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *