Zorgen D66 over einde GasTerra

nieuws
Foto: Google Streetview

De statenfractie van D66 heeft vragen aan het provinciebestuur gesteld over het mogelijke einde van GasTerra. De partij wil weten wat de gevolgen zijn voor de honderd werknemers.

Met het dichtdraaien van de gaskraan verdwijnt de rol van GasTerra als handelaar van Gronings gas. Eén van de vragen van D66 is of het bedrijf een rol kan spelen in de energietransitie door bijvoorbeeld te handelen in nieuwe vormen van energie.

Ook zijn er zorgen over het einde van GasTerra als sponsor en financierder van sportorganisaties, maatschappelijke initiatieven en onderzoeksinstellingen. De partij wil graag duidelijkheid wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld Donar, Duurzaam Ameland en New Energy Coalition.

Deel dit artikel:

  1. Nou dan moeten ze ander werk gaan zoeken hè! Een bedrijf dat niet meer bestaat kan ook niet meer sponsoren. Wat een domme vragen.

  2. Gasterra heeft 150 werknemers, geen 100 zoals overal in de media circuleert. En sponsoring is volgens mijn weten niet één van hun kerntaken.

  3. De politiek kan zich ook afvragen of het wel wenselijk is dat een Gronings basketbalclubje gesponsord word door een bedrijf die meewerkt aan de ellende van vele Groningers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *