UMCG topman verdiende 124 duizend euro te veel

nieuws
foto: Bob de Vries

UMCG bestuursvoorzitter Jos Aartsen verdiende jarenlang in totaal 124 duizend euro meer dan wettelijk is toegestaan. Dat meldt RTLZ.

De kwestie kwam aan het licht na een onderzoek van een externe toezichthouder. Het UMCG verklaarde dat het de regelgeving omtrent de hoge inkomens verkeerd had geïnterpreteerd.

Aartsen gaat het te veel ontvangen bedrag binnen een jaar terug betalen. Aartsen stopt aan het einde van dit jaar als bestuursvoorzitter.

Deel dit artikel:

 1. Graaiers. Zelfde meegemaakt bij een andere UMC in het land, de bestuursvoorzitter kreeg een gratis lening voor een boot, bij aftreden is de lening kwijtgescholden. Zijn zoon kreeg als net afgestudeerde jochie een hoogbetaalde positie binnen de ICT-afdeling. Ga zo maar door. Verantwoordelijkheidsbesef hebben ze niet. Ze vinden zichzelf natuurlijk geweeeeeldig, maar ze blijven graaiers.

 2. het umcg interpreteert de regels verkeerd en de briljante en geleerde voorzitter weet ook van niks.
  als bijstandstrekker moet je niet met zulke flauwekul bij de rechter aankomen.
  knippen en scheren dus, die hap.

 3. In 2017 had hij al de titel van best verdienende bestuurder in de zorg van Nederland, en dan komt dit er nog extra bovenop? , Jos Aartsen is dus de ultieme graaier van Nederland.

 4. 124.000 is ruwweg 2 FTE….?
  En dat met de personeelstekorten die het UMCG nu teisteren….
  Daar hadden dus 2 gezinnen van kunnen eten, en tegelijkertijd had het ziekenhuis profijt kunnen hebben van 2 extra krachten.
  Zo’n topman, hoeveel operaties verricht die eigenlijk? Of helpt hij mee in de verpleging? Ik kan de functie moeilijk plaatsen in het beeld dat ik heb van een ziekenhuis, maar dat kan aan mij liggen natuurlijk….

 5. @Appie – iedereen in het bestuur gunt het hem, want a) ze willen het ook en b) als ze tegen zijn, dan zijn hun eigen excessen ineens onderwerp van het gesprek. Bovendien weten ze dat zo iemand grote kans maakt om Minister van Gezondheid te worden, en die kan je beter als vriend houden.

 6. Moet iemand met een bijstandsuitkering eens proberen. Door combinatie van fout/oplettendheid wat teveel ontvangen. Die mag het dubbele terugbetalen.

  Wat is Nederland een bananenland geworden. Zoals de Italiaan het zegt:”Nederland en Italië zijn allebei corrupte landen, alleen het verschil is dat de Italiaan weet dat zijn land corrupt is”.

 7. Persoonlijk zou ik het niet zo erg vinden om veel salaris te ontvangen. Daar is moreel ook helemaal niks verkeerds aan.
  Behalve dan bij allerlei figuren die jaloers zijn op de verdiensten van een ander.
  Had je vroeger maar wat beter je best moeten doen om school en moeten investeren in een serieuze carriere.
  In Nederland is het niet goed wanneer je je onderscheidt van de massa en beter presteert en verdient dan een ander. Jalouzie is een overontwikkelde eigenschap van veel bewoners van dit land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *