Roeiers De Hunze plaatsen zich voor WK en EK: “Super vet”

Het is een succesvol jaar voor roeivereniging De Hunze. Twee junior roeiers hebben zich geplaatst voor het WK in Japen, en vier plaatsten zich voor het officieuze EK.

“Ik had dit echt niet verwacht”, zegt Wouke Mollema. Wouke plaatste zich onlangs voor de Coupe de la Jeunesse, het officieuze EK dat dit jaar in Italië gehouden wordt. “Mijn voorseizoen was gewoon slecht. Het liep niet en de resultaten waren daar ook naar. Maar gaandeweg het seizoen heb ik mij herpakt, en nu mag ik gewoon naar Italië. Echt super vet!”

Naast Wouke plaatsten ook Marg van der Wal, Lucas Keijzer en Tijn Lubbert zich voor het EK. Hannah van der Sluijs en Felix Mebius mogen naar het WK in Japan. “Het is een ontzettend goed jaar voor De Hunze”, zegt Frank de Vries die één van de trainers bij de vereniging is. “De jongelui hebben ontzettend hard gewerkt en veel trainingsuren gemaakt.” Toch is het geheim volgens De Vries de sfeer. “De gezelligheid, de passie, dat is hier heel erg aanwezig, en daar zijn we heel trots op.”