Politieke partijen in de bres voor clubs met accommodatieproblemen

Diverse politieke partijen hebben vragen gesteld over de capaciteitsproblemen bij de binnensportaccommodaties in de stad Groningen. De partijen dragen alternatieven aan om de problemen op te lossen.

Vanwege de komst van de sporthal Europapark werden andere hallen, waaronder het Corpushuis, gesloten. De basketbalverenigingen BVG en Scylla zeggen daardoor zwaar gedupeerd te zijn en dat zij niet meer fatsoenlijk kunnen sporten. Kleinere sportzalen zijn volgens de clubs geen alternatief.

De fracties in de gemeenteraad vragen of de Corpushal langer open kan blijven of dat er een tijdelijke hal gebouwd kan worden. Daarnaast wil Donar bij Martiniplaza een trainingsaccommodatie waar ook andere clubs gebruik van kunnen maken. De fracties willen weten hoe ver het is met die plannen.

De fracties die de vragen stellen zijn CDA, VVD, Partij voor de Dieren, 100% Groningen en de Stadspartij voor Stad en Ommeland.

Deel dit artikel: