‘Politie laat verkrachte vrouw in de kou staan’

nieuws

Advocaat Liesbeth Poortman stelt dat de politie een vrouw die door drie mannen is verkracht in de kou laat staan.

Zij uit deze aantijging in een podcast. Het gaat om een vrouw in Ten Boer en het een en ander vond plaats in mei. Poortman: ‘Onlangs werd ik gebeld door een radeloze dame die mij vertelde twee weken eerder in haar eigen huis op beestachtige wijze te zijn verkracht door drie mannen. Zeer waarschijnlijk is zij door hen met GHB gedrogeerd. De politie weigerde haar aangifte op te nemen, dit terwijl er sprake was van zichtbaar uit- en inwendig letsel. Cliënte wist bovendien wie deze mannen zijn en waar ze wonen. Vanzelfsprekend had de politie in een dergelijk geval de verdachten moeten arresteren en ondervragen. Tevens is het gebruikelijk dat onderzoek op het lichaam van de verdachten wordt gedaan naar (DNA) sporen. De politie heeft dit allemaal laten liggen. Luister naar dit huiveringwekkende verhaal’.

De podcast is hier te beluisteren. Poortman is specialist in letselschade- en jeugdrecht.

Deel dit artikel:

 1. Ik heb het verhaal gehoord..
  Hier komen jullie niet mee weg ..”HANDHAVERS”…
  En …mocht het onderdeel zijn van beleid ..wie is dan verantwoordelijk ?
  En wie komt er dan WEER mee weg ?
  Moedig verhaal van het meisje ..dat weer laat zien hoe betrouwbaar haar buitenlandse “vrienden” zijn ..
  Wie haalt die lui binnen ..?
  Wie wil ze dan gauw weer kwijt…. maar het kan door allerlei “Voute”. regeltjes niet meer ?
  Triest ..triest ..triest …

 2. Bij reacties zoals die van de heer Strobos en ook van sommige anderen zou de redactie wellicht kennis kunnen nemen van het volgende:
  “In art. 137c Sr en art. 137d Sr zijn een tweetal uitingsdelicten neergelegd: groepsbelediging en het aanzetten tot haat, geweld of discriminatie. Bij beide delicten speelt het in art. 10 EVRM neergelegde recht op vrijheid van meningsuiting een belangrijke rol. Volgens het EHRM is de vrijheid van meningsuiting met name in het politieke debat van groot belang. Om die reden kan het recht nauwelijks worden beperkt (RvdW 2006/583 (Brasilier/Franrijk). Dit houdt echter niet in dat politici alles kunnen en mogen zeggen.

  Zo is in Nederland politicus Geert Wilders reeds tweemaal vervolgd voor groepsbelediging en groepsbedreiging. In 2011 werd Wilders vrijgesproken van zowel groepsbelediging (Art. 137c Sr) als het aanzetten tot haat tegen en discriminatie van moslims, niet-westerse allochtonen en Marokkanen (Art. 137d Sr) (ECLI:NL:RBAMS:2011:BQ9001, NJ 2012/370). Op 19 maart 2014 stelde hij tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen van de PVV in Den Haag zijn publiek echter de vraag of zij meer of minder Marokkanen in de stad en in Nederland wilden. Het publiek scandeerde ‘minder, minder, minder’. Wilders reageerde daarop met: ‘Dat gaan we regelen’. Het Openbaar Ministerie heeft naar aanleiding van deze uitspraak duizenden meldingen en aangiften ontvangen en heeft in december 2014 wederom besloten tot vervolging over te gaan. De inhoudelijke behandeling is in november 2016 van start gegaan en op 9 december 2016 heeft de Rechtbank Den Haag uitspraak gedaan ECLI:NL:RBDHA:2016:15014, NJFS 2017/22. De rechtbank oordeelde dat de gedane uitlatingen over ‘Marokkanen’ zien op een ‘ras’ als bedoeld in art. 137c en art. 137d Sr. De inhoud van de uitlatingen zijn beledigend, de context waarin zij zijn gedaan neemt het beledigende karakter volgens de rechtbank niet weg. Daarnaast worden de uitlatingen niet beschermd door het recht op vrijheid van meningsuiting; volgt een veroordeling voor groepsbelediging. Voorts oordeelde de rechtbank dat de strekking van de uitlatingen onmiskenbaar was om een onderscheid te maken tussen Marokkanen en andere bevolkingsgroepen. Mede gelet op de omstandigheden waaronder zij zijn gedaan, kunnen zij worden aangemerkt als uitlatingen die aanzetten tot discriminatie.”

  Een wat restrictiever beleid om allerlei dubieuze opvattingen ruimte te geven op dit forum zou ik toejuichen.

 3. Wat afschuwelijk dat dit gebeurd is!!
  Het is zeker heel dapper van deze vrouw dat ze het hogerop heeft gezocht om haar verhaal te vertellen en goed dat deze advocate hier de mogelijkheid toe biedt. Maar dit zou niet nodig hoeven zijn, als de politie gewoon z’n werk deed en haar niet zo in de kou liet staan.
  Meer dan schandalig hoe dit is gegaan en dat terwijl je altijd opgeroepen wordt om vooral aangifte te doen. Dit is een misdaad op zich dat, wanneer je op zo’n akelige manier slachtoffer bent geworden van een dergelijk groot misdrijf, je het in feite maar zelf moet uitzoeken.
  Heb er verder geen woorden voor, behalve dan dat ik het slachtoffer alle kracht toewens die ze nodig heeft om hier een beetje mee om te kunnen gaan.

 4. Hulde en een grote pluim van mij ..
  De moderatoren doen uitstekend werk @Nepjek

  Koop de volgende keer een onderbroek met 2 a 3…. misschien wel 4 maatjes groter.
  Die je nu aan hebt lijkt je veel te strak te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *