Partij voor de Dieren herdenkt omgekomen kippen

nieuws
Foto: Rieks Oijnhausen Fotografie Rieks Oijnhausen

De Partij voor de Dieren hield zaterdagmiddag op de Grote Markt een herdenkingsbijeenkomst voor omgekomen dieren in Groningen.

Aanleiding was de brand in een kippenschuur in Kiel Windeweer, vorige week zondag, waarbij 100 duizend kippen werden gedood. Er werd een minuut stilte gehouden en er waren enkele toespraken waaronder van Kirsten de Wrede, die namens de PvdD in de Groninger gemeenteraad zit.

De PvdD is er tegen dat dieren als massa consumptieproduct gebruikt worden. Ook werd door de demonstranten opgeroepen om meer plantaardig te eten.

Deel dit artikel:

 1. Kijk, als je lijken van dieren opeet ‘gewoon’ omdat je het lekker vindt (en fabrieksvlees is uiteraard goedkoop)… kan ik nog enigszins begrijpen.
  Maar kom alsjeblieft niet met allerlei rotsmoezen en aanvallen op niet-vleeseters, die puur en alleen bedoeld zijn als gewetensusser.

 2. Veganisten die hun persoonlijke keuze als norm willen zullen uiteindelijk vlees eten willen criminaliseren. Dierenbescherming vinden ze belangrijk dan mensenrechten.

 3. @Marc – het zal mij niet verbazen als over een paar honderd jaar, het eten van andere levende wezens inderdaad illegaal is. Niet omdat het van veganisten moet, maar omdat er volop alternatieven zijn en ons geweten het dan niet meer accepteert.

  Maar je generaliserende opmerking dat veganisten dierenbescherming belangrijker vinden dan mensenrechten is klinkklare onzin. De meerderheid vinden dierenbescherming even belangrijk als ‘mensenbescherming’.

 4. Dat komt doordat je in een bubble leeft Daniël. Met allemaal mensen die elkaars meningen bevestigen. Als kweekvlees echt van de grond komt zal vlees van dieren waarschijnlijk alleen nog maar als luxeproduct te krijgen zijn. Vergeet ook niet dat veel dieren alleen bestaan omdat ze voor vlees gefokt worden (of melk of eieren). Als mensen dat allemaal niet meer mogen eten hoef je ze ook niet meer te redden, ze zijn er simpelweg niet meer.

 5. Minder vlees eten (waar je uiteraard geen vegan voor hoeft te zijn, wat te denken van vegetarisme en ‘flexitarisme’) is JUIST mensvriendelijker:
  Je verbruikt bijvoorbeeld extreem veel minder water, en het is vele malen beter voor de wereldvoedselverdeling. Zo kost de productie van 1 kg vlees ongeveer 10 kg plantaardig voedsel, voedsel wat mensen óók kunnen eten. De hongersnood in de wereld zou in één klap verleden tijd zijn bij een structurele verlaging van de mondiale vleesconsumptie.
  Om maar een paar redenen te noemen.

 6. Die laatste zin, Marc:
  “Als mensen dat allemaal niet meer mogen eten hoef je ze ook niet meer te redden, ze zijn er simpelweg niet meer.”

  Zo belachelijk dat het bijna hilarisch wordt.
  Proficiat👍

 7. Wat bazel je nu Evertje, al die goede doelen zijn al 50 jaar bezig om de honger op de aarde te stillen en zijn nog geen steek vooruit gekomen. En dan denk jij en je lotgenoten dat wel even om te draaien?, dan heb jij een bijzondere dunk van jezelf.

  Sommige mensen leven bv in een totaal onbewoonbare gebied waarin de mensen in leven worden gehouden door systematische voedsel hulp. En dat die mensen in leven blijven is heel belangrijk aangezien er heel veel geld aan verdient word. Er zit een hele keten van profiteurs tussen dat begint na de donateur en eindigt bij de hongerige mens.

  De jachtvereniging in Duitsland waarvan ik lid ben deelt elk jaar met kerst wild pakketten uit aan de minder bedeelden, en dan praten we over meer dan 600 kg wild, ik zie me al aankomen met kerstpakket met daarin een paar kilo haver.

  En wen er maar aan dat er mensen bestaan die het geen zak uitmaakt wat jij of je kerkgenoten ervan vinden, want die lachen je allemaal uit.

  De video die vegans niet willen zien:

 8. @Marc – Heb je huisdieren? Ja? Vindt je het erg als ik die op mijn BBQ zet? Als je een beetje empathie hebt, dan vindt je dat erg. Ik ook. En dan vraag ik mij af waarom je het ondenkbaar vindt dat – over honderd jaar of zo, als er volop alternatieven zijn – vlees eten niet meer met een goed geweten gedaan wordt, en zelfs als immoreel wordt ervaren.

 9. Aha, de aap komt uit de mouw:
  Doe is jager, en het genot van het afknallen mag hem natuurlijk niet worden ontnomen! En er wordt van alles bijgehaald om het afknalgenot goed te praten.

 10. Daniël ik fok mijn huisdieren niet voor de BBQ. Een boer vind het helemaal niet erg dat je zijn kippetjes op de BBQ gooit, zolang je maar betaalt. Mijn huisbier is niet te koop. Zijn Leeuwen immoreel? Vleesetende planten? Je moet uitkijken met het toepassen van je eigen moraal op alles en iedereen.

 11. Methaan is een broeikasgas !

  Kippen stoten minder broeikasgas (methaan) uit dan runderen. Runderen stoten veel broeikasgas (methaan) uit. Dat gas is erg schadelijk voor het klimaat in Groningen. Volgens mij, kan je voor het klimaat dus beter een Groningse kip dan een Gronings rund opeten. En methaangas is ook weer schadelijker dan kooldioxide (CO2) voor het klimaat. Helemaal geen Gronings vlees eten is, volgens mij, dus de beste klimaatkeuze.

  Wij stadjers kunnen de opwarming van Groningen stoppen, maar dan moeten we allemaal (!!!) snel ons gedrag en ons eten veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *