Oefenwinst FC Groningen tegen Ross County

FC Groningen heeft in Assen vrijdagavond de eerste serieuze oefenwedstrijd gewonnen. Ross County, dat afgelopen seizoen naar het hoogste Schotse niveau promoveerde, werd met 2-0 verslagen.

Na 11 minuten kwam FC Groningen voor door een doelpunt van Romano Postema. Postema was een van de vele jeugdspelers die zich mochten bewijzen. Na een kwartier in de tweede helft wisselde FC Groningen trainer Danny Buijs alle veldspelers. Daarmee kwamen meer potentiële basisspelers in het veld en Groningen werd nog sterker.

Na 69 minuten werd het 2-0 door Kaj Sierhuis. Een tweede van Sierhuis ging wegens buitenspel niet door. Doelman Jan Hoekstra voorkwam een Schots doelpunt door een strafschop te stoppen. Zaterdag speelt FC Groningen in Rolde tegen het Duitse Preußen Münster.

Basisopstelling FC Groningen: Hoekstra, Poll, Miguel, De Koe, Sopacua, Van de Looi, Daniel van Kaam, Postema, Balk, Dallinga en Breij.

Na een uur: Hoekstra, Haddad, Te Wierik, Itakura, Absalem, Warmerdam, Schreck, Hrustic, Joël van Kaam, Lundqvist en Sierhuis.