Natuurbrand verwoest enkele vierkante meters gras

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een brand heeft zondagmiddag zo’n zestig vierkante meter grasland op bedrijventerrein Westpoort verwoest. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam rond 12.45 uur binnen waarop een bluswagen van de post in Vinkhuizen ter plaatse werd gestuurd. “Het vuur woedde waar de Londenweg kruist met de Newcastleweg”, vertelt Ten Cate. “Een stuk grasland met droog gras van zo’n zes bij tien meter was door nog onbekende oorzaak in de brand geraakt. Het vuur werd bestreden met één straal hogedruk en één straal lagedruk. Binnen een half uur was de brand onder controle.”

De brand ging gepaard met flink wat rookontwikkeling. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan is onbekend. Vanwege het neerslagtekort is het op veel plekken op dit moment kurkdroog. Om die reden schaalde de Veiligheidsregio Groningen afgelopen week op naar Fase 2. Dit betekent dat een ieder wordt opgeroepen om voorzichtig om te springen met vuur in de natuur.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl