“Mooiste Station van Nederland 2019” (filmpje)

nieuws
Foto: Andor Heij

Vanaf woensdag 31 juli kan je stemmen op jouw favoriete station. Na een eerste selectieronde door social volgers zijn er acht kandidaten overgebleven, waaronder het Hoofdstation van Groningen.

‘Wie weet krijgt jouw station wel de eretitel “Mooiste Station van Nederland 2019”’, meent de NS. Om het stemmen extra gemakkelijk te maken is het mogelijk om te stemmen via Facebook, Instagram en Twitter.

Alle informatie over de genomineerde stations is terug te vinden op het NS YouTube-kanaal.

 

 

Deel dit artikel:

  1. Sinds de komst van het stadsbalkon is ook ons hoofdstation naar een een nulpunt gedaald. Eveneens veroorzaakt door de partij van Roeland van der Schaaf en die van GroenLinks. Ook de SP deed eraan me! Als de coalitiepartijen.

    Ongelofelijk, wie dit heeft verzonnen en zijn fiat eraan heeft gegeven.

  2. Een nulpunt? Dat is overdreven. Hoewel het stadsbalkon op sommige punten naar mijn idee te hoog is, ben ik blij dat dat zwarte plein weg is. Wat een gedrocht was dat zeg, met al die fietsen erop. Nee, het stadsbalkon is verre van ideaal, maar het is wel een enorme verbetering – met al die fietsen uit het zicht en een toonbaar plein. Enige nadeel is dat het gedeeltelijk het zicht op het stationsgebouw ontneemt.

  3. Smaken verschillen, dat is nou eenmaal zo. Maar naar mijn mening is er van het prachtige gebouw weinig meer over. Het begon met het KPN gebouw en het museum en daarna het hele gedeelte om het station heen. Groningen wil artistiek zijn maar de combinatie van modern en klassiek moet wel in harmonie, dat is nou net wat naar mijn smaak mist.

  4. Het station is inderdaad één van de mooiste, samen met Den Haag HS en Haarlem, maar ook Arnhem en Bijlner Arena zijn mooi geworden.

    Het stadsbalkon daarentegen is een regelrechte ramp: het past niet bij het gebouw, vanaf de straat kan je het mooie station niet meer goed zien, mensen die slecht ter been zijn kunnen door de hellingen er niet overheen lopen, mensen in een rolstoel kunnen door een groot opstapje niet overheen, het fietspad door de fietsenstalling daaronder is levensgevaarlijk, o ja, en het is foeilelijk. Afbreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *