Hoogste opkomst ooit voor Huttenbouwdorp Haren

Piratenschepen, prinsessenkamers en kastelen: alles kon afgelopen week gebouwd worden bij het Huttenbouwdorp in Haren. Vrijdag was de laatste dag van de 35e editie van het evenement, dat dit keer de hoogste opkomst ooit had.

Elke dag kwamen 300 kinderen van basisscholen in de buurt om te bouwen en spelletjes te spelen. Het doel van de week was om in groepen de allermooiste hut van iedereen te maken. Vrijdagochtend werden de laatste planken vastgetimmerd. De organisatie kijkt terug op een succesvolle week. “We hadden een leuke groep vrijwilligers en de kinderen waren ook leuk,” vertelt Robert Pops. “Je werkt er een heel jaar voor, en zo’n weekje is altijd snel voorbij. Maar het is altijd heel leuk en we krijgen ook veel waardering van de ouders.”

Aan het eind van de ochtend moesten de hamers worden neergelegd en konden ouders de hutten bekijken en werden ze beoordeeld door een jury. Dat vonden sommige kinderen nog best spannend. “Het is ook goed als we tweede of derde worden,” zegt Chaith. “Maar we willen liever winnen.”

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *