Gemeente Groningen verwacht weinig problemen bij huisvesting nieuwe internationale studenten

nieuws
Foto: jonsson / Flickr.com

Volgens Willem Schwertmann, senior beleidsadviseur Stadsontwikkeling bij Gemeente Groningen, is Groningen klaar voor het nieuwe studiejaar als het gaat om huisvesting van nieuwe internationale studenten.

Met een noodlocatie in de flat aan de Esdoornlaan (120 bedden), het studentencomplex ‘the Village’ (80 bedden) en een uitloopmogelijkheid naar een oude school aan de Metaallaan denkt de Gemeente Groningen dit jaar voldoende capaciteit te hebben. “Het gaat in totaal om ongeveer 250 tot 300 bedden. Dit aantal is gebaseerd op de verwachtingen over het aantal nieuwe buitenlandse studenten voor komend studiejaar,” zo laat Schwertmann optekenen in een artikel op de website van het Ministerie van Binnenlandse zaken.

Om situaties als in 2018 te voorkomen, is een convenant getekend door de gemeente, woningcorporaties, de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en studentenorganisaties Gsb (Groninger Studentenbond) en ESN (Erasmus Student Network). Binnen 10 jaar moeten daarmee vraag en aanbod lokaal in evenwicht komen. De komende drie jaar worden er nog eens 3.000 woningen gebouwd. Schwertmann: “Met deze eenheden verwacht de gemeente voldoende aanbod te hebben voor de komende jaren.”