Gemeente en politie: ‘Geen toename straatprostitutie door sluiting tippelzone’

nieuws
Foto: Google Streetview

Zowel de politie als de gemeente zien geen toename van straatprostitutie na de sluiting van de tippelzone aan de Bornholmstraat. Ook zijn (op één na) alle vrouwen die op de tippelzone werkten ‘in zorg’. 

Volgens de gemeente ontvangen alle vrouwen die sinds 1996 op de tippelzone hebben gewerkt nu zorg. “Ook de vrouwen die tot aan het einde aan toe zich hebben verzet tegen de sluiting van de zone zijn goed in zorg gekomen. Bij deze groep leeft nu het gevoel dat het goed is dat de zone is gesloten,” zo schrijft het College van B&W donderdag in een brief aan de raad.

Wel zegt de gemeente dat een aantal zorgelijke gevallen blijven. Ook blijft de kans op terugval bij deze doelgroep groot.

Deel dit artikel:

  1. “Bij deze groep leeft nu het gevoel dat het goed is dat de zone is gesloten,”

    Fijn, een overheid die weet wat wel en niet goed is voorr haar onderdanen. Dat er mensen zijn die twijfelen aan de juistheid van haar handelen is godsgeklaagd. Gelukkig worden deze nu op andere gedachten gebracht.
    Denkt u vooral niet zelf, maar gaat u rustig slapen. De gemeente waakt over u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *