Albertus Magnus krijgt wel accreditatie van RUG en Hanze

nieuws
Foto: Google Streetview

Studentenvereniging Albertus Magnus is voor de komende drie jaar geaccrediteerd door de RUG en de Hanzehogeschool. In tegenstelling tot Vindicat mag de vereniging blijven deelnemen aan officiële gelegenheden en een beroep doen op fondsen van de onderwijsinstellingen.

Volgens de accreditatiecommissie heeft Albertus Magnus heeft een zelfreflectie aangeleverd die voldoende kritisch is naar het handelen van de studentenvereniging. Naast Albertus Magnus zijn Navigators en Aegir eerder dit jaar geaccrediteerd.

Na incidenten bij onder andere studentenvereniging Vindicat in het najaar van 2016 werd de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties aangesteld door de onderwijsinstellingen. Deze toetst of de studentenverenigingen die gesponsord worden door de onderwijsinstellingen voldoende bezig zijn met het teweegbrengen van een cultuurverandering, om zo excessen tegen te gaan.

Deel dit artikel:

  1. Het is natuurlijk ironisch dat Verenigingen die ooit juist zijn opgericht om een alternatief te bieden voor de traditionele verenigingen met hun ontgroeningen en alfa mannetjes nu ook geaccrediteerd moeten worden.

  2. Wel fijn dat ze een zelfreflectie hebben aangeleverd waarin ze kritisch op zichzelf zijn.
    Het doet me denken aan China waar allerlei functionarissen ook publiekelijk aan openbare zelfkritiek moeten doen om zo weer in de gunst te mogen vallen van de partijtop.
    Een club die zichzelf serieus neemt doet aan deze poppenkast niet mee en gaat zijn eigen gang. Dit neemt natuurlijk niet weg dat ik sommige praktijken zoals die aan het licht gekomen zijn, verafschuw.
    Aan de andere kant moet je ook niet al teveel zeuren. Wanneer je lid wordt van een club met een kwalijke reputatie dan moet je daar niet achteraf over klagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *