Tijdelijke plek containers jeugd Ten Boer aan Bedrijvenweg

nieuws

De gemeente heeft aan de Bedrijvenweg een tijdelijke plek gevonden voor twee containers voor de jeugd van Ten Boer.

De tijd dat Ten Boer een jeugdsoos in een eigen gebouw in het centrum van het dorp had eindigde rond 2014. Nu schrijft de gemeente: ‘Jongeren in Ten Boer hebben behoefte aan een plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Dit leidt op allerlei plaatsen in het dorp tot ongewenste situaties. Daarom biedt de gemeente jongeren nu een plek aan op het nu nog braakliggende terrein aan de Bedrijvenweg in Ten Boer’.

Dit is een tijdelijke plek voor één jaar. Er komen daar twee stalen containers. Streven is om dit vóór de komende vakantieperiode klaar te hebben.

‘De afgelopen tijd hebben veel Ten Boersters in verschillende gradaties overlast ervaren en zich in sommige gevallen zelfs onveilig gevoeld in hun eigen buurt. Deze problemen zijn door het college zeer serieus genomen, maar het komen tot een geschikte locatie bleek geen eenvoudige taak. Met het in gebruik nemen van deze tijdelijke plek verwachten we dat de overlast sterk vermindert. We blijven de situatie echter nauwgezet volgen en streven ernaar om in de toekomst tot een permanente oplossing te komen waar jong en oud zich in kan vinden’, meldt de gemeente.

Deel dit artikel: