Stadsschapen trekken via Wilhelminakade naar schaapscheerdag

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

Ze hadden de volledige breedte van de Wilhelminakade nodig: de Stadskudde Groningen. Zaterdag verhuisden de schapen van het Reitdiep naar het Noorderplantsoen waar het traditionele schapenscheren plaatsvond.

Rond 09.30 uur trok de kudde begeleid door schaapsherder Bouke Arends en zijn honden via de Wilhelminakade richting het Noorderplantsoen. Daar kon ook niemand om heen want de kudde gebruikte de volledige breedte van de weg. In het Noorderplantsoen begon op datzelfde tijdstip de traditionele schaapscheerdag. Bij het hondenveld aan de Oranjesingel werden de schapen geschoren, maar vond er ook een markt plaats met wol- en textielproducten en diverse kazen.

De Stadskudde, die uit zo’n driehonderd schapen bestaat, is sinds begin april in de stad. Ze blijven tot eind oktober.

Joke Bajema maakte een filmpje hoe de stadskudde richting het Noorderplantsoen trok: