Scholieren Harens Lyceum schitteren op podium Koninklijk Conservatorium

nieuws
Sophia Faltas (r), Fabian Schaub (l) en Wilko Koekoek schitteren op het podium in Den Haag. Foto: still uit video van Aad van der Drift

Drie scholieren van het Harens Lyceum hebben vrijdagavond met succes een optreden gegeven in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. “Het was prachtig!”

Sophia Faltas, Wilko Koekoek en Fabian Schaub zijn zogenaamde DaMu-leerlingen. Zij combineren hun opleiding op het Harens Lyceum met een vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium. In Nederland zijn er twaalf DaMu-scholen (Dans en Muziek, red.) Al deze scholen mochten zich vrijdagavond presenteren op het podium van het Koninklijk Conservatorium. Het drietal bracht het ‘Pur ti miro, pur ti stringo, pur ti godo, pur t’annodo‘ ten gehore van Monteverdi. Een stuk dat afkomstig is uit de opera L’incoronazione di Poppea. Zangers Sophia en Wilko werden daarbij begeleid door Fabian op klavecimbel. OOG Tv zond afgelopen donderdag een reportage uit over de voorbereidingen op het bijzondere concert, dat hier te bekijken is.

Aan het optreden waren geen prijzen verbonden. De avond was georganiseerd om de DaMu-scholen de gelegenheid te bieden om te laten zien wat ze in huis hebben. Na afloop van het optreden liet het drietal weten erg tevreden te zijn over hun optreden.

Het optreden is hier te bekijken. De beelden zijn gemaakt door Aad van der Drift: