“Super dat we onze talenten op deze manier kunnen ontwikkelen”

Drie scholieren van het Harens Lyceum geven vrijdagavond een optreden in het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. “Ik ben nu nog niet zenuwachtig. Ik denk dat de zenuwen pas komen als we het podium op moeten.”

Sophia Faltas, Wilko Koekoek en Fabian Schaub zijn zogenaamde DaMu-scholieren. Zij combineren hun opleiding aan het Harens Lyceum met een vooropleiding aan het Prins Claus Conservatorium. “Sinds een aantal jaren dragen wij het predicaat DaMu”, vertelt muziekdocent Kirsten Holwerda. “DaMu staat voor Dans en Muziek. Het betekent heel concreet dat scholieren alle gelegenheid krijgen om een tweede opleiding te volgen. In ruil hiervoor hebben ze bijvoorbeeld geen CKV- en gymlessen.”

Het drietal gaat in Den Haag het stuk Pur ti mio van Monteverdi ten gehore brengen. “Het is niet een heel moeilijk stuk”, zegt Wilko Koekoek. “We hebben de afgelopen periode veel gerepeteerd, en ik heb er ontzettend veel zin in om aan het publiek te laten horen wat we kunnen.” Behalve het Harens Lyceum zijn ook de elf andere DaMu-scholen in Nederland in Den Haag aanwezig.