Overzichtsexpositie fotograaf Ewoud Broeksma bij galerie MooiMan

nieuws
Foto: Ewoud Broeksema

Met de overzichtstentoonstelling ‘Ewoud Puur’ eert galerie MooiMan de in februari overleden Groninger fotograaf Ewoud Broeksma. Zijn broer, wethouder Philip Broeksma, opent de tentoonstelling op 23 juni aanstaande.

Ewoud Broeksma werd regionaal met name bekend met diverse fotoseries, waaronder ‘Hemd van het Lijf’ voor het Dagblad van het Noorden. In deze serie portretteerde Broeksema voornamelijk sporters. Bekende namen als Judoka Mark Huizinga, de turners Epke Zonderland en Yuri van Gelder evenals kortebaanschaatser Sjinkie Knegt bijvoorbeeld lieten zich fotograferen volgens Ewoud Broeksma in de “antieke dresscode”.

Galerie MooiMan kiest bij de tentoonstelling natuurlijk vooral zijn mooiste mannen. Een gedeelte van de opbrengsten van de verkochte foto’s worden gereserveerd voor een biografie over Broeksma onder dezelfde titel als de expositie, ‘Ewoud Puur’.