Nieuw schadefonds voor werkzaamheden ring zuid

Aannemer Combinatie Herepoort heeft een nieuw fonds in het leven geroepen voor mensen die schade hebben van de werkzaamheden bij de zuidelijke ring. Binnenkort worden tussen het Julianaplein en het Europaplein damwanden in de grond getrild.

Het intrillen van de damwanden zal gebeuren vanaf de bouwvak (eind juli) tot en met de kerst. De trillingen van de werkzaamheden kunnen voor schade aan woningen zorgen. Daarnaast zal er ook geluidsoverlast zijn. Voor beide zaken kunnen mensen vanaf nu bij het nieuwe schadefonds terecht.

Schade

Het fonds heeft een nieuwe regeling voor het melden van de schade van de bouwwerkzaamheden. Als de schade beneden de €10.000 blijft, wordt dat direct vanuit het schadefonds vergoed. Komt het bedrag boven de €10.000, dan gaat het naar de verzekeringsmaatschappij. “Maar ook daarbij willen we de bewoners niet in de steek laten. We blijven ze ondersteunen om met de verzekeringsmaatschappij tot een goede oplossing te krijgen”, aldus Bert Kramer van Combinatie Herepoort.

Daarnaast vraagt de bouwaannemer om de schade op te potten. Kramer: “We gaan dan in december kijken welke schade er is ontstaan. Op die manier heb je niet elke twee weken een aannemer in je huis staan.”

Zones

De trillingen kunnen schade veroorzaken bij huizen die binnen een bepaalde zone staan. Combinatie Herepoort heeft voor het nieuwe schadefonds de zone van mensen die aanspraak kunnen maken behoorlijk opgerekt. Voorheen bestond deze zone 20 huizen. Nu is hij opgerekt tot meer dan 800 huizen.

Geluidsoverlast

Ook wanneer mensen overlast hebben van het geluid van de werkzaamheden, kunnen ze bij het schadefonds terecht. Ze krijgen van het fonds een bedrag per nacht per persoon ter compensatie. “Daarmee kunnen ze doen wat ze willen. Ze kunnen alsnog naar een hotel, maar ze kunnen het ook oppotten en een week naar een vakantiepark. Daar zijn ze helemaal vrij in”, besluit Kramer.

 

 

Deel dit artikel:

 1. Bewoners langs de ringweg kijk uit wat U doet.U kunt schade krijgen en ook in meer verdiepingen woningen komen juist meer schades in de bovenste verdiepingen voor.
  Laat u huis voor de start opnemen binnen en buiten en laat alle fotos bij de notaris in bewaring geven.Gaat de aannemer failliet of trekt zich terug dan vist u achter het net.
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee en luister niet naar deze man van Heerepoort.
  Geloof het niet.
  Ik praat hier als ex projectleider van diverse infra werken in de stad Amsterdam
  Damwanden trillen/betonpalen heien.

 2. Beste mensen langs de ringweg. Geloof deze man niet.Normaal horen alle panden binnen en buitenzijde op genomen worden en bij de notaris gedeponeerd te worden.
  Indien deze aannemers combinatie de stekker eruit trekt, vissen jullie allen achter het net
  Een gewaarschuwd mens telt voor twee.
  Ik praat hier als ex projectleider van grote werken en 3 j werken in de binnenstad van Amsterdam .
  Denk ook aan uitlaatgassen van deze machines/ aan het lawaai metaal op metaal.
  Denk en houd in de gaten de grondwaterstanden.
  Deze mogen volgens het waterschap niet zakken en u moet injectie pijpen voor uw huizen hebben, waar steeds water in terug gepompt dient te worden.

 3. @Muijzert
  Volgens mij hebben aannemers een CARverzekering, een opname van de panden die in het risicogebied liggen is daar onlosmakelijk aan verbonden. Dat is een eis van de verzekeringsmaatschappij, anders kan een aannemer zich niet eens verzekeren.
  Een advies aan een particulier om de grondwaterstand in de gaten te houden is een beetje belachelijk.
  Een paniekerig verhaal over alle ellende die er allemaal zou kunnen ontstaan en een vergelijking met de binnenstad van Amsterdam is erg misplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *