Martini Ziekenhuis blijft groeien en investeren

nieuws

De vraag naar zorg in het Martini Ziekenhuis groeit door en daarmee neemt de druk op de capaciteit toe. Dat blijkt uit het jaarverslag van het ziekenhuis over 2018.

De omzet groeide naar ruim 342 miljoen euro, met een financieel resultaat van ruim 7 miljoen euro. Om in te spelen op de vraag naar zorg en meer capaciteit gebruikt het ziekenhuis zijn solide financiële basis om te hierin te investeren, aldus het jaarverslag.

De afgelopen drie jaar groeide de vraag naar zorg in het ziekenhuis met ruim 11 procent. Dat komt onder meer door het afstoten van basiszorg door het UMCG, demografische ontwikkelingen zoals vergrijzing, een toename van het aantal verwijzingen door huisartsen in de regio en de komst van de huisartsenpost eind 2017 op het terrein van het ziekenhuis.

De groeiende vraag naar zorg in het Martini Ziekenhuis stelde de capaciteit, zoals het aantal beschikbare bedden, apparatuur en personeel, op de proef. Dit zorgde het afgelopen jaar in wisselende mate voor langere wacht- en doorlooptijden en hogere werkdruk voor het personeel. Het komend jaar wordt de spoedeisende hulp uitgebreid van 16 naar 24 behandelkamers. Het werven en opleiden van nieuwe medewerkers en het behouden van de huidige medewerkers heeft prioriteit.