“Laat schepen walstroom gebruiken i.p.v. generatoren”

nieuws
Foto: Google Maps

Schepen die aan de kade loggen moeten walstroom gebruiken in plaats van brommende generatoren. Dat vindt de raadsfractie van GroenLinks.

Aan de Ulgersmaweg liggen regelmatig schepen. Ondanks dat voor de elektriciteitsvoorziening walstroom beschikbaar is, laten sommige schepen de hele nacht hun generator aan. Die wekt elektriciteit op met diesel. Dat tot ergernis van bewoners in de buurt van de kade, want de generator heeft een lage dromtoon en zorgt voor luchtvervuiling.

GroenLinks komt woensdagmiddag met een initiatiefvoorstel, tot vreugde van de Bewonersorganisatie De Hunze / Van Starkenborgh. In het voorstel staat: waar walstroom beschikbaar is, moet het gebruik van generatoren worden verboden.

Deel dit artikel:

  1. Op zich goed. Maar leg dan ook walstroom aan aan de andere kant van de Osstersluis. Anders wordt het daar straks drukker snachts omdat de schippers misschien de walstroomplekken gaan ontwijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *