Hoogleraar Caspar van den Berg (RUG) wordt lid Raad voor het openbaar bestuur

nieuws
Foto: Screencap uit video VNGemeenten

Professor Caspar van den Berg, hoogleraar bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, wordt benoemd als lid van de Raad voor het openbaar bestuur. Dat besloot de ministerraad vrijdagmiddag, op voordracht van minister Ollongren.

Van Den Berg is sinds november 2017 werkzaam als hoogleraar aan de RUG. Ook werkt hij als senior onderzoeker aan de Universiteit Leiden.  Politiek is Van Den Berg actief binnen de VVD en in liberale denktanks.

Naast Van Den Berg zijn ook Martiene Branderhorst (o.a. Gemeentesecretaris in Gouda)  en Peter Verheij (wethouder in Alblasserdam) benoemd. De raad noemt de nieuw benoemde leden ‘een goede verdeling tussen wetenschappelijke kennis en politiek-bestuurlijke ervaring.’

De Raad voor het Openbaar Bestuur adviesraad, die de regering en het parlement van advies dienen over de inrichting en het functioneren van het openbaar bestuur.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *