GSb roept minister op onderwijsgeld niet opnieuw te verdelen

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

De Groninger Studentenbond vreest dat, als de door de commissie Van Rijn geadviseerde herverdeling van onderwijsgeld wordt opgevolgd, de Rijksuniversiteit Groningen geld moet inleveren. De GSb vreest dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van het onderwijs.

“Het is bij de rechtenfaculteit nu al zo dat er college gegeven wordt in de bioscoopzalen, waarbij een zaal te klein is waardoor er in een tweede zaal een projectie afgespeeld wordt. Als er ook nog eens bezuinigd gaat worden op deze faculteit, maken wij ons ernstig zorgen over de onderwijskwaliteit.””, zo stelt Jolien Bruinewoud, voorzitter van de Groninger Studentenbond. De Groninger Studentenbond roept de minister op om het advies over de herverdeling niet op te volgen.

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft eind 2018 een onafhankelijke commissie ingesteld, ook wel bekend als de commissie van Rijn.  De conclusie van de commissie is niet het verstrekken van meer geld aan de onderwijsinstellingen, maar het herverdelen van de gelden. Er moet meer geld naar de technische universiteiten, en dat gaat ten koste van de andere universiteiten.

Deel dit artikel: