FC Groningen speelt zeven duels op zondag om 14.30 uur

sport
Foto: Andy Zuidema

FC Groningen heeft voor de nieuwe competitie twee extra thuiswedstrijden op de zondagmiddag om 14.30 uur toebedeeld gekregen. Dat blijkt uit het definitieve speelschema van de Eredivisie.

In eerste instantie had de KNVB vijf thuiswedstrijden op het favoriete aanvangstijdstip van de FC toegewezen. Dat worden er nu dus zeven. Algemeen directeur Wouter Gudde is tevreden: “In het allereerste concept waren er maar drie van de in totaal zeventien wedstrijden om 14.30 uur opgenomen. Bij het overleg op vrijdagmiddag in Zeist hebben wij kenbaar gemaakt graag nog meer duels op ons favoriete aanvangstijdstip te spelen. We zijn blij dat er meer aan de wensen van onze supporters tegemoet gekomen kon worden.”

Nieuwe wijzigingen zijn trouwens nog steeds mogelijk, naar aanleidingen van de lotingen voor de Champions League, de Europa League en de KNVB Beker.