Eigenaar ’t Huis de Wolf en RUG in de clinch over grond Hortus Haren

nieuws
Foto: Hortus Haren (via Google Streetview)

Vastgoedondernemer Bart Hoogakker, eigenaar van villa ’t Huis de Wolf in Haren, heeft beslag laten leggen op grond van de Hortus in Haren. Volgens Hoogakker heeft de universiteit hem een strook grond beloofd bij aankoop van de villa. De UK bracht dit nieuws donderdagmiddag.

Hoewel de Rechtbank in Groningen en het Gerechtshof in Leeuwarden al geoordeeld hebben dat de RUG de strook grond niet per se aan Hoogakker hoeft te verkopen, moesten beide partijen het geschil wel ‘netjes oplossen’. Over dit laatste liggen beide partijen nu nog steeds overhoop.

Volgens Hoogakker stond in de koopakte van ’t Huis de Wolf dat de strook aan hem verkocht zou worden zodra de Hortus het stuk niet meer nodig had: “Het gaat mij niet om de grond, ik heb grond genoeg”, zo stelt Hoogakker. “Het gaat mij om privacy.”

Toen de Hortus failliet ging  weigerde de universiteit de grond te verkopen.De grond is onderdeel van de Laarmantuin, waar bijzondere bomen op staan. Nadat pogingen tot concessies van beide kanten heen en weer werden afgeslagen, zag Hoogakker geen andere mogelijkheid dan beslaglegging.

In januari 2020 komt er hopelijk een eind aan deze impasse als het gerechtshof bepaald wat er met de grond moet gebeuren.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *