Appverbod op fiets gaat over paar uur in

nieuws
Bron foto: Elin Stil

Over een paar uur is het zo ver. Wie dan nog een mobiele telefoon of een ander apparaat op de fiets vast houdt wat voor afleiding zorgt in het verkeer kan op een forse boete rekenen.

Vanaf maandag kost dat 95 euro. Met deze maatregel moet het veiliger worden in het verkeer. Wie toch zo nodig een appje moet versturen wordt aangeraden om de fiets aan de kant te zetten en dan je bericht maken en verzenden.

Ook mensen die in een gehandicaptenvoertuig rijden mogen niet appen. Alleen voetgangers en mensen te paard mogen hun mobieltje in de hand hebben.

Naar muziek luisteren op de fiets mag wel, maar het volume moet dusdanig laag zijn dat het verkeer ook nog te volgen is. Of de politie in Groningen gelijk gaat handhaven met extra controles is niet bekend gemaakt.

Deel dit artikel:

  1. Goed dat deze nieuwe regel is ingevoerd, ook ik als stadsfietser erger me dood aan die malloten die meer oog hebben voor hun gsm dan het verkeer. Verschillende apper’s hebben al kennis gemaakt met mijn elleboog aangezien ik niet aan de kant ga omdat een ander niet in een rechte lijn kan fietsen.
    Het valt mij overigens op dat het meestal studenten en jeugd zijn die al telefonerend van links naar rechts over het fietspad gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *