Acuut gevaar dreigde in Antaresstraat

nieuws

De Bomenridders hebben op Facebook een discussie aangezwengeld over de onverwachte bomenkap van afgelopen zaterdag in de Antaresstraat. Volgens gemeenteraadslid Martijn van der Glas dreigde er acuut gevaar.

Er wordt veel en uiteenlopend gereageerd op het onderwerp:

‘Alle bomen zouden ‘losse wortels’ hebben gehad en daardoor meteen gekapt moeten worden voor de veiligheid. Ik ben dan zo benieuwd hoe voor elk van die bomen op zo’n rij individueel de afweging wordt gemaakt dat direct kappen de beste en enige oplossing is, zeker in het broedseizoen’.

‘Het lijkt wel of door heel Nederland bomen worden gekapt zonder duidelijke redenen. Tenzij de reden biogas is?’

‘De gemeente gaat niet voor de lol op zaterdag bomen kappen. Een boom was zichtbaar scheef geraakt door de storm. Na controle bleek ook bij de andere bomen dat de wortels los geraakt waren. Bij een volgende storm grote kans dat al die bomen zouden omwaaien met groot gevaar voor op zo’n moment passerende mensen en de omliggende appartementen. De gemeente was dus verplicht om te kappen omdat de gemeente een zorgplicht heeft naar haar inwoners’.

Ook GroenLinks gemeenteraadslid Martijn van der Glas reageert: ‘Groningen moet zoveel mogelijk bomen houden en krijgen. Goed voor ecologie, klimaatadaptatie en het welzijn van de mensen in de stad. Daar zal GroenLinks zich altijd voor blijven inzetten. Toch zijn er situaties denkbaar dat acuut een boom gekapt moet worden vanwege acuut gevaar voor de omgeving. Dat was de situatie in de Antaresstraat afgelopen week. De suggestie dat mensen op hun vrije zaterdag bomen kappen ten behoeve van een biomassacentrale draagt niet bij aan een constructieve oplossing voor meer groen/bomen in de stad’.

Deel dit artikel:

 1. Als binnenkort 5G geïmplementeerd wordt is IEDERE boom er 1 te veel. Dat is de werkelijke reden voor de massale bomenkap in Nederland.
  Informeer uzelf, de MSM houdt u dom en slaafs.

  1. Waarom denk je dat het opeens stormt in het voorjaar wanneer alles vol in blad staat? 5G!!!!!. Met chemtrails worden stormen gemaakt. 5G!!!!! Allemaal voor the internet of things. Het meest fijnmazige spionagenetwerk ooit. Daarom mogen de Chinezen het niet bouwen.

 2. Vreemd, ‘gemeenteraadslid’ Martijn van der Glas (GroenLinks) was niet geinformeerd over de voorgenomen bomenkap.

  Zelfs Jorien Bakker (prominent GroenLinks lid als woordvoerder van de Rug voor de implementatie van de buitenlandse student aangesteld en meer van dat soort politieke onderwerpen) moest zelfs Martijn van der Glas verwittigen wat er gaande was.

  1. Ja ..dan merk je dat er een paar “specialisten”..de scepter zwaait over “bestuurlijk ‘..Nederland ..
   En dat deze “bestuurlijke”.. personen ook gewoon aan de pijpen hangen van DE BAAS ..( mochten ze het al dan niet zelf door hebben) de eigenlijk bepaald wat er in Nederland/ lees Europa gebeurd.
   Ik vraag me af hoe “Vrijwillig”.. Femke in Amsterdam heeft toegezegd… en beslist… over eventuele onderdak geven aan 500 UITGEPROCEDEERDE asielzoekers.. waar de toch niet als dom bekend staande Amsterdammers de HYPERHIK/schrik van kregen ..
   Misschien is simpelweg het Links electoraal te misleid of te dom of te verblind om in te zien dat ze voor 100% worden gemanipuleerd verneukt ?
   ik kan ( vanuit mijn denken) de vraagteken wel weghalen ..maar dan krijg ik weer gezeik uit de verblinde deughoek waar de deugmensen zich bevinden.
   Ik ben namelijk rechts…

   1. Ik ben links. Maar eens zal Links weer herrijzen, als men hetzelfde beleid zal toepassen als in Denemarken. Wat er op neer komt, als ‘eigen volk eerst’. Want dat stoort de linkse gemeenschap, dat men bepaalde bevolkingsgroepen alsmaar bevooroordeeld.

    En als buschauffeur moet jij toch ook weten, dat rechts ook de functie van buschauffeur tot op het bot heeft uitgekleed. Door ook alsmaar te moeten concurreren met andere busbedrijven als gevolg van het liberale beleid.

    Aldus Het Parool > Ruk naar rechts maakt links groot in Denemarken https://www.parool.nl/wereld/ruk-naar-rechts-maakt-links-groot-in-denemarken~bfe04a6d/

  1. Nu.nl?

   Als we het over Orwelliaans fake news hebben, dan is Nu.nl daar een goed voorbeeld van. Volgens mij onderdeel van Sanoma.

   Maar bomen die slecht voor telefoonnetwerk zijn, is natuurlijk onzin. In de dichtste bossen heb ik goed bereik. Beton is inderdaad een ander verhaal.

   1. Bij mij aan de Gorechtvijvers zijn de laaste jaren veel bomen omgewaaid, maar er is niet 1 boom bijgeplant door deze groene gemeente.

   2. @VHS
    Er worden in dit verhaal dingen door elkaar gehaald. 5G is een brede term, het gaat om een techniek die op meerdere frequenties toepasbaar is. De nu verleende vergunningen zijn allemaal op een lagere frequentie, 700 MHz, vergelijkbaar met 4G. Wanneer je de maximale bandbreedte wilt halen moet je omhoog naar enkele tot tientallen gigahertz. En juist in dat frequentiegebied vormen bomen wel degelijk een obstakel, net als motregen en mist. Denk maar eens aan de slechte GPS ontvangst in het bos, of de slechte WiFi achter in de tuin.

    Het artikel in NU.nl ging over de bewering dat bomen speciaal voor 5G gekapt worden. Daar is geen enkele reden voor omdat die hoge frequenties nog niet eens in gebruik zijn. Het is dus ook niet waar. Logisch ook: stel dat je in het Noorderplantsoen straks bereik wilt hebben op 26 GHz dan moet je eerst het plantsoen kappen .. waarmee de reden om goed bereik te hebben meteen teniet is gedaan.

    Wat wel waar is is dat het principe van aansprakelijkheid steeds verder is opgerekt en nu veel gekapt wordt om maar te voorkomen dat er een claim wordt gelegd als het eens mis gaat tijdens een storm. Een ‘losse wortel’ is dan al voldoende aanleiding. Die angst voor claims is de grootste aanleiding tot kap.

 3. Wat een geklets van allerlei complotdenkers.
  In de Antaresstraat was sprake van een gevaarlijke situatie. Dat was de enige reden waarom die bomen daar zijn gekapt.
  Dat heeft niks te maken met chemtrails, 5G of biomassa. Dat soort soort onzin speelt zich af in de hoofden van verwarde mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *