Spontane zaaiactie groot succes

Het begon met een idee en een oproepje op Facebook. Niels Meijer wilde bloemzaden zaaien en hij vroeg om hulp. Een paar dagen later had hij bijna duizend euro aan bloemzaden en een groep enthousiaste zaaiers ter beschikking.

“Het is allemaal een beetje uit de hand gelopen”, vertelt initiatiefnemer Niels. “Ik wilde vrienden vragen om me mee te helpen met zaaien, maar toen besloot ik het gewoon op Facebook te zetten”.
Binnen no-time stroomden de donaties binnen en zodoende kon Niels voor 900 euro aan zaden bestellen.

Stad in bloei
Niels wil met de actie behalve mensen mobiliseren ook iets voor het milieu doen. “Het gaat slecht met de bijen in Nederland en door bloemen te laten bloeien hebben de bijen een betere leefomgeving. En dat is belangrijk voor het hele ecosysteem. En ik wil gewoon de Stad in bloei zetten”.

Bloemstad
Niels richtte de Facebookgroep ‘Bloemstad’ op om op die manier contact te hebben met donateurs en enthousiastelingen. Afgelopen zondag trok er voor het eerst een groep zaaiers door de stad.
“Het bericht van Niels kwam toevallig langs op Facebook en ik dacht laat ik eens een keertje ook wat doen in plaats van alleen maar op dat duimpje te drukken”, vertelt zaaier Bea. In het najaar wordt er weer een wilde bloemzaadzaaiactie georganiseerd.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *