Ouderen voetballen wandelend op Sportpark Kardinge

Vrijdagmiddag was Sportpark Kardinge in Groningen het decor voor de vierde editie van het HANNN Walking Football Festival. Het festival werd georganiseerd door FC Groningen, GVAV-Rapiditas, vv Oosterparkers en DIO Groningen.

In totaal deden vijfentwintig teams mee aan het toernooi: De OldStars van FC Groningen (3 teams), SC Cambuur (3 teams), FC Emmen (2 teams), Heracles Almelo, SC Heerenveen, SV Bedum, HZVV, UFC Noordpool, VV Siddeburen, GEO Garmerwolde, SJS, Vitesse ’63, Kardinge (2 teams uit combinatie van GVAV, Oosterparkers en DIO Groningen), Suri’s All Stars (2 teams uit Hoogezand-Sappemeer), vv Winsum, VEV ’67 (2 teams) en een combinatieteam van Amicitia VMC, Blauw Geel en Oranje Nassau.

De scores van de wedstrijden werden door de teams zelf weliswaar bijgehouden, maar er werd geen eindklassement opgemaakt. De eerste prijs ging naar het team dat in de uitvoering het beste Walking Football speelt. Walking Football is een voetbalvorm voor mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder. Bij Walking Football wordt gespeeld op een klein veld en er mag niet worden gerend. Lichamelijk contact is verboden en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld.