Opkomst Europese verkiezingen stuk hoger, PvdA winnaar

nieuws
Foto Sebastiaan Scheffer: De stembusgang in Thesinge.

De opkomst voor de verkiezing voor het Europees Parlement donderdag in de gemeente Groningen is 47,4%. De opkomst is hoger dan bij de verkiezing in 2014, toen 38,85% naar de stembus ging.

De uitslag van Groningen en ook landelijk wordt nog niet bekendgemaakt. Omdat er in andere landen nog tot en met zondag gestemd kan worden, gebeurt dit op zondagavond na 23.00 uur.

Volgens de landelijke exitpoll is de PvdA de grootste partij geworden met 5 zetels, een winst van 2. De rest van de zetelverdeling: VVD: 4 (3), CDA 4 (5), FvD 3 (0), GroenLinks 3 (2), CU/SGP 2 (2), D66 2 (4), PVV 1 (4), SP 1 (2), 50Plus 1 (0), PvdD 0 (1). Wanneer Groot Brittannië uit de EU stapt krijgt Nederland er drie zetels bij. Die zouden naar de PvdA, VVD en de PvdD gaan.

Deel dit artikel:

  1. We hoeven in principe ook nooit meer naar stembus. Ipsos, bepaald ff hoe de Nederlander denkt. Dat we met z’n allen Eurofiel zijn geworden. Nog maar slechts 10 % tegen de EU. Alsook de Euro. Nog maar slechts 10% wenst ook nog maar de Gulden terug. Maar peilingen zijn palingen zou Pechtold (D66) gezegd hebben. LOL

  2. Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die PvdA stemmen. Natuurlijk is Timmermans blij dat hij zijn riante salaris elke maand op zijn rekening bijgeschreven krijgt voor niets doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *