Muziekfestival voor school in Uganda

Het muziekfestival AIDition vindt aanstaande zaterdag plaats in poppodium Simplon aan het Boterdiep. De organisatie van het benefietfestival, Stichting EducAIDed, wil met de opbrengsten een school in Uganda ondersteunen.

Zaterdag is de tweede editie van het AIDition. De stichting achter het festival EducAIDed zet zich al langer in voor onderwijs in ontwikkelingslanden. De Groningse stichting haalt geld op voor de bouw van scholen, sanitaire voorzieningen en het opleiden van docenten. ”De afgelopen jaren hebben we ons ingezet om een school in Uganda te bouwen en in te richten, nu gaat het daar heel goed en groeit de school zo hard dat we er nieuwe lokalen willen neer zetten”, zegt Pui Yeng van AIDition.

Regionale acts
Op het benefietfestival spelen tien acts met Groninger roots. Alle artiesten werken belangeloos mee aan AIDition, zodat de volledige opbrengst naar het goede doel gaat. Onder anderen Swinder, Small Town Bandits, Cashmyra en Blanks treden op. Ook de Groningstalige band Steernvanger speelt op AIDition. ”Ik ben zelf docent, dus voor mij voelt het heel goed om een bijdrage te leveren aan dit project. Ik weet hoe belangrijk onderwijs is voor de ontwikkeling van kinderen. In Nederland is het heel gewoon en staan we er niet bij stil, maar in anderen landen is goed onderwijs helemaal niet zo vanzelfsprekend”, zegt Dion Bouwes van Steernvanger.

Tickets en info
Tickets kosten €13,50 in de voorverkoop en aan de deur €15,-. De gehele opbrengst komt ten goede aan het onderwijsproject. Meer informatie is te vinden www.aidition.nl. De deuren van Simplon gaan open vanaf 19:30 uur. De eerste band, Shabby Cabs, trappen het festival af om 20.00 uur.