HSV: ‘Geef internationale studenten fietsles’

nieuws
Foto: Eva Teuling

De Hanze Studentenvereniging wil dat internationale studenten fietslessen aangeboden krijgen van de gemeente en de onderwijsinstellingen in Groningen. 

“Veel arriverende internationale studenten hebben niet eerder op een fiets gezeten, anderen hebben zelfs nog nooit een fiets gezien. Als fietsen ineens de norm wordt, kan het beter ook even worden uitgelegd” aldus HSV fractiesecretaris Marc Lonsain.

Voornamelijk aan het begin van een collegejaar zijn er meldingen over fietsers op auto- en snelwegen. Lonsain:“Omdat internationale studenten geen reisproduct hebben is de fiets voor hen een aantrekkelijk vervoersmiddel. Wij zien graag dat de kennisinstellingen en de gemeente fietslessen aanbieden aan internationale studenten om de verkeersveiligheid in stad op niveau te houden en de aanleg van peperdure fietstunnels overbodig te maken.”

Deel dit artikel:

  1. Hij zou er beter aan doen te zeggen: geef alle studenten fietsles, zowel theorie als praktijkles. Blijkt geen overbodige luxe te zijn. Dit lijkt mij nu echt een taak voor de Universiteit en Hanzehogedroomfabriek, de gemeente is hier geen partij in.

  2. lijkt me een prima taak voor de studie- en faculteitsverenigingen in de introductieperiode. Wellicht kunnen de fietsleaseclubjes ook zelf les gaan geven. Fietstunnels kun je overbodig maken door studenten te wijzen op een nieuwe slimme route. De originele route over de Zonnelaan :p

    1. De originele route @mac…?? moeten ze wel wachten ( steeds) zeggen ze… voor de 2 stoplichten die daar zich bevinden.
      En stoplichten …? Broertje dood hebben ze er aan en worden massaal genegeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *