Heren GHHC lopen titel in Overgangsklasse mis, promotie nog wel mogelijk

sport
Foto Jacob Gunter

Het eerste herenteam van hockeyclub GHHC is er zondagmiddag niet in geslaagd om het kampioenschap in de Overgangsklasse binnen te slepen.

De ploeg van coach Marc Materek had in de laatste speelronde aan een overwinning genoeg, maar kon een 1-1 gelijkspel tegen Phoenix niet voorkomen. Concurrent Were Di wist de wedstrijd tegen Ring Pass Delft te winnen met 3-4, waardoor de Tilburgers kampioen zijn.

Marc Materek: “We hebben niet goed genoeg gespeeld tegen een ploeg die niet wilde hockeyen, we lieten te veel grote kansen liggen.” GHHC kan ondanks het mislopen van de titel nog wel promoveren naar de Promotieklasse via play-outs. De Groningers moeten dan eerst met Breda afrekenen en daarna met HBS Bloemendaal, dat uit de Promotieklasse komt.

De confrontaties in de play-outs worden beslist in een best-of-3 serie. Donderdag reist GHHC af naar Breda, waarna het op zaterdag de return op de Harener Holt speelt. Een eventuele derde wedstrijd wordt eveneens in Groningen gespeeld. De tijdstippen van de duels zijn nog niet bekend.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *