Groninger huishoudens verbruiken minder gas en stroom

nieuws

Inwoners van de gemeente Groningen betalen iets minder dan gemiddeld voor gas en stroom. Dat blijkt uit gegevens van Rijkswaterstaat en de Klimaatmonitor.

Een gemiddeld huishouden in Groningen maakt dit jaar maandelijks 130 euro over aan de energieleverancier. Dat is een stuk minder dan de landelijke gemiddelde energierekening van €165 en dat komt weer door een lager gebruik aan gas en elektriciteit. Een gemiddeld gezin in Groningen stookt jaarlijks 1190 M3 gas en verbruikt 2320 kWh stroom. Het gemiddelde verbruik in Nederland ligt op 1240 M3 gas en 2860 kWh stroom per huishouden.

Het relatief lagere energieverbruik in Groningen kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan de aanwezigheid van bepaalde type woningen, kleinere huishoudens en een relatief hoog gebruik van duurzame energiebronnen zoals warmtepompen en zonnepanelen, aldus Energiehunter.nl.

Groningers maken steeds meer gebruik van duurzame energie. Op dit moment zijn er 6272 geregistreerde zonnepanelen installaties in de gemeente. Mede door subsidies en lagere kosten wordt verwacht dat het aantal installaties verder zal toenemen.

Deel dit artikel: