FIX gaat jongeren helpen met maatschappelijke projecten

nieuws

Groningen heeft er vanaf 5 juni een plek bij, waar jongeren samen aan de slag gaan met maatschappelijke vraagstukken. FIX dient als een soort van makelaar voor die jongeren.

Het kan onder meer gaan over vrijwilligerswerk of ondersteuning bij hulpvragen. FIX wil jongeren de mogelijkheid bieden om via maatschappelijke projecten en activiteiten hun talenten en energie in te zetten en zo bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving. Daarmee geeft FIX invulling aan de Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT) voor jongeren, een actieprogramma van het ministerie van VWS.

FIX is een initiatief van Link 050 (MJD), Jimmy’s Groningen (MJD), WeHelpen en Healthcoin. Die willen samen met jongeren uit de doelgroep een stad creëren waar het leuk en makkelijk is om zich maatschappelijk in te zetten. FIX gaat vraag en aanbod verbinden, en zorgen voor samenwerking met scholen, bedrijven, instellingen en particulieren. De opening is op 5 juni in Pand 59 aan de Oude Ebbingestraat 59.

Deel dit artikel:

  1. Je kunt beter clubjes op richten waar jongeren lid van kunnen worden, die ook zelf kunnen meedenken over waar ze zich voor inzetten in plaats van een soort uitzendbureau voor onbetaald werk.

  2. Super geweldig initiatief. Onze maatschappy zit te springen om vrijwilligers voor verschillende doelgroepen.
    Je geeft niet alleen maar je krijgt er zoveel voor terug!!!
    Suc6.
    Westerholm, woonzorgcentrum zal hier zeker gebruik van willen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *