FC Groningen zet tegen Vitesse een goede stap op weg naar finale Play-offs

FC Groningen heeft zaterdagavond in eigen huis met 2-1 gewonnen van Vitesse. De Trots van het Noorden kan dinsdag met een goed gevoel afreizen naar Arnhem voor de return van het tweeluik. Mimoun Mahi en Samir Memisevic verzorgden de Groninger doelpunten.

Danny Buijs koos voor een nieuw middenveld met Django Warmerdam aan de linkerflank en Thomas Bruns in het centrum naast Ludovit Reis. Door deze wijzigingen stond Mimoun Mahi in de aanval en nam Paul Gladon plaats op de bank.

De wedstrijd begon rommelig van beide kanten, maar na negen minuten voetballen kwam FC Groningen beter in de wedstrijd. Na negen minuten spelen had Deyovaiso Zeefuik een grote kans op de openingstreffer, de aanzet van een Gronings offensief. De rechtsback werd diep gestuurd door Ritsu Doan en de back dribbelde naar het Arnhemse strafschopgebied. Waar hij andere opties had, ging hij voor eigen succes: tevergeefs.
Zeven minuten later had Mimoun Mahi dé kans op de 1-0. De spits zag een actie van Kaj Sierhuis maar half gekeerd worden en de aanvaller zag zijn eigen rebound op de doellijn gestopt worden Vitesse-verdediger Van der Werff.

Vlak voor rust was het wél raak voor Mahi. Ritsu Doan schoot op het Arnhemmer doel en Remco Pasveer wist maar half te redden voor de Geel-zwarten. Mimoun Mahi liet de rebound deze keer niet onbenut: 1-0. FC Groningen begon overtuigend aan de tweede helft en voetbalde er regelmatig goed doorheen. Het resulteerde uiteindelijk in de 2-0: Ritsu Doan ging over het been van Max Clark in het strafschopbied, Memisevic benutte de daarop volgende strafschop met overtuiging. Uit het niets maakte Vitesse de aansluitingstreffer. In de 70e minuut maakte Max Clark de eerder vergeven penalty goed door de bal beheerst achter Sergio Padt te schuiven: 2-1.

Door de 2-1 overwinning heeft FC Groningen een goede uitgangspositie om door te stoten naar de finale van de play-offs, waar het zal stuiten op FC Utrecht of Heracles Almelo. FC Utrecht won het eerste duel met 0-2 in Almelo. Bij play-off duels geldt de Europese uitdoelpunt regel, dit zorgt ervoor dat alles nog kan gebeuren in Arnhem.

Volgende week dinsdag om 20:45 speelt FC Groningen de return in het Gelredome.

Deel dit artikel: