Donar naar halve finale play-offs

Donar heeft de halve finale van de play-offs om de landstitel bereikt. De Groninger basketballers wonnen donderdagavond in Den Helder ook de tweede wedstrijd van de kwartfinale van Den Helder Suns. Gemakkelijk ging het niet: 69-75.

Zo sprankelend als het dinsdag ging, zo moeizaam ging het donderdag voor de Groningers. Den Helder stond na het eerste kwart dan ook met 17-15 voor. In het tweede kwart waren beide ploegen beter op schot, waarbij vooral Alex Laurent en Leon Williams van Den Helder productief waren met samen 23 punten in de eerste helft. Bij rust was het verschil nog steeds 2 punten: 41-39.

In het derde kwart wist Donar een voorsprong te nemen, mede door 9 punten van Shane Hammink. Aan het eind van het kwart was het 55-59. In het laatste kwart was het tot aan een minuut voor tijd (69-70) razendspannend, maar een driepunter van Lance Jeter en twee vrije worpen van Teddy Gipson deden de Noord-Hollanders de das om.

Topscorer bij Donar was Shane Hammink met 17 punten. Bij Den Helder was Alex Laurent topscorer met 23 punten.

In de halve finale staat Donar tegenover ZZ Leiden, dat in twee wedstrijden afrekende met Feyenoord Basketbal uit Rotterdam. De halve finale bestaat uit een ‘best of 5’. De eerste wedstrijd is in Leiden, volgende week donderdag. De eerstvolgende thuiswedstrijd voor Donar is volgende week zaterdag.