Britse Koninklijke uitnodiging voor docent Alfa-college

Een bijzondere uitnodiging voor Alfa-college docent Kevin Dijkema. Hij mag naar de ambassade in Den Haag om de verjaardag van Queen Elisabeth te komen vieren.

“Ik was echt heel erg verbaasd”, vertelt Dijkema. “Ineens lag er vorige week een brief op mijn bureau. Met stempels en alle franjes die je bij een brief van het Koninklijk Huis verwacht. Toen ik de brief las bleek dat ik was uitgenodigd om de verjaardag van de Britse Queen te komen vieren op de ambassade.”

Dat Dijkema is uitgenodigd is op zich niet verwonderlijk. “Vorig schooljaar zijn we begonnen met het aanbieden van Cambridge Engels. Dat kun je vergelijken met het niveau waarin er in Engeland staatsexamen in deze taal wordt gedaan. Cambridge English is op het Alfa een vak dat in de vrije tijd van de studenten wordt aangeboden en het loopt als een tierelier. Vorig jaar hadden we twaalf studenten, dit schooljaar hebben we er al 25.”

Dijkema’s verwachtingen voor de uitnodiging zijn hooggespannen. “Ik denk dat ik sowieso heel veel mensen ga ontmoeten. Heel nerveus ben ik in ieder geval nog niet.”