Zwoegen en zweten op CSG Augustinus voor eindexamens

Nog ruim twee weken en dan beginnen de centraal schriftelijke eindexamens. Op het CSG Augustinus worden deze weken de laatste puntjes op de ‘i’ gezet.

“Wij bieden deze weken eindexamentrainingen aan”, laat een woordvoerder van de school weten. “Leerlingen hebben geen reguliere lessen meer maar in plaats daarvan kunnen ze aanschuiven bij trainingen. Tijdens deze trainingen wordt de stof herhaald, worden eindexamens geoefend en kunnen vragen worden gesteld.”

De scholieren zijn blij met de trainingen. “School is erg slim om dit aan te bieden”, vertelt een scholiere uit een 4 Mavo-klas. “Je kunt ook trainingen volgen bij gerenommeerde instituten, maar daar moet vaak heel veel geld voor betaald worden. Nu zit je gewoon in een setting met je eigen klas en je eigen docent. Ik vind dat erg prettig.”

De eindexamens beginnen op 9 mei en duren tot en met 23 mei. In juni horen de eindexamenleerlingen of ze wel of niet geslaagd zijn.

Deel dit artikel: