PKC’83 in slotfase onderuit tegen Broekster Boys

sport
Foto Andor Heij. PKC'83- Broekster Boys.

In de eerste klasse E van het zaterdagvoetbal verloor PKC’83 thuis met 4-3 van Broekster Boys uit Damwoude. PKC zakte naar de negende plek en is daardoor in de degradatiezorgen gekomen.

Er leek eerst niks aan de hand voor de Groningers, want PKC nam voor de pauze een 1-0 voorsprong via een kopbal van Simon Schreiber. Na rust kwam Broekster Boys door Vincent Hoekstra, ook een kopbal, langszij. Het spel golfde op en neer met veel doelpunten en kansen. Zo raakten beide ploegen nog het aluminium. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien, maar de defensie van PKC verdedigde een minuut voor tijd slecht uit en Piet Wessel Dijkstra bezorgde de Friezen de winst.

PKC’83 trainer Bennie de Jong maakt zich zorgen, omdat zijn ploeg in de slotfase van de competitie veel mensen moet missen: “We hadden een belangrijke stap kunnen maken. Nu moeten we in de laatste wedstrijden hard voor de punten knokken”. Volgens De Jong is zijn selectie defensief te smal: “Voorin scoren we altijd wel, maar we krijgen te makkelijk de goals tegen”.

PKC’83 – Broekster Boys 3-4. 1-0 Simon Schreiber (13.), 1-1 Vincent Hoekstra (48.), 1-2 Piet Wessel Dijkstra (59.), 2-2 Brian Inge (62.), 2-3 Vincent Hoekstra (75.), 3-3 Koen Hateboer (85.), 3-4 Piet Wessel Dijkstra (89.).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *