Oosterpark treurt om geroofde limonadekabouter

De limonadekabouter van de Buurtorganisatie Oosterpark is gestolen. Op buurtactiviteiten konden kinderen limonade tappen uit deze aangepaste tuinkabouter.

De kabouter is voor het eerst gebruikt tijdens de kerstmarkt op het JOP-plein in het Oosterpark. Het is een uit de kluiten gewassen kabouter waar limonade in zit. Kinderen kunnen op een knopje drukken, zodat uit de kabouter limonade in je bekertje komt. Het beeld stond opgeslagen bij de oude voedselbank en is daar vlak voor de sloop uit gestolen. Het beeld was gemaakt door een buurtbewoner en is uniek.

Geen grap

De buurtorganisatie wil de kabouter dan ook graag terug: ‘Het lijkt een grap, maar voor ons is dat het niet. De kabouter is echt bedoel om een jaar lang heel veel kinderen in de wijk plezier te geven. In deze buurt is veel armoede. We hebben nu deze prachtige kabouter, waardoor er voor alle kinderen drinken is en dat ze geen armoedig troefje krijgen. Je drukt op de knop en hebt limonade, zodat je geen twee euro hoeft te betalen voor een flesje cola.’

Dit jaar bestaat de wijk 100 jaar. In de wijk worden veel activiteiten georganiseerd waar de wijk graag de kabouter voor wil gebruiken. Bij elke activiteit was een outfit gepland voor de kabouter: een kerstmuts met kerst, een kroontje met koningsdagh en een zwembroek bij een strandactiviteit. De organisatie roept Heeft u tips, stuur dan een mail naar bestuurbo@hotmail.com .