Negentig procent van de leden van tennisvereniging stapt op

Negentig procent van de leden van tennisvereniging Be Quick 1887 uit Haren is opgestapt. Oorzaak is de onvrede die er heerst tussen de leden en het bestuur.

De tennisvereniging heeft 95 leden waarvan er nu 85 zijn opgestapt. “De druppel die de emmer deed overlopen is onze kantine”, vertelt oud-lid Rients Jorna. “Het is een oud gebouwtje dat zo ongeveer op instorten staat.” De leden willen graag een nieuwe kantine, maar dat lijkt er niet in te zitten. “We betalen een flinke contributie. Als dat geld de afgelopen jaren goed was weggezet hadden we nu genoeg geld gehad om een nieuw onderkomen te kunnen bouwen. In plaats daarvan is het in de bodemloze put van Be Quick verdwenen.”

Jorna doelt daarmee op de voetbalvereniging Be Quick die zo’n negenhonderd leden telt. De gelijknamige tennisvereniging, en gelieerd aan elkaar, heeft honderd leden. “De afgelopen jaren hebben we veel vergaderd en gediscussieerd om onze tennisvereniging op de kaart te krijgen, om deze als volwaardig onderdeel van de vereniging te beschouwen. Maar alle plannen die we hiervoor gemaakt hebben zijn, soms op het allerlaatste moment, door het bestuur naar de prullenbak verwezen.”

Voor deze reportage is er ook contact gezocht met het bestuur van tennisvereniging Be Quick. Een zegsman heeft laten weten niet de behoefte te hebben om op het verhaal te reageren. Volgens hem is er de afgelopen tijd al genoeg gezegd en geschreven over dit onderwerp.