Negentig procent van de leden van tennisvereniging stapt op

Negentig procent van de leden van tennisvereniging Be Quick 1887 uit Haren is opgestapt. Oorzaak is de onvrede die er heerst tussen de leden en het bestuur.

De tennisvereniging heeft 95 leden waarvan er nu 85 zijn opgestapt. “De druppel die de emmer deed overlopen is onze kantine”, vertelt oud-lid Rients Jorna. “Het is een oud gebouwtje dat zo ongeveer op instorten staat.” De leden willen graag een nieuwe kantine, maar dat lijkt er niet in te zitten. “We betalen een flinke contributie. Als dat geld de afgelopen jaren goed was weggezet hadden we nu genoeg geld gehad om een nieuw onderkomen te kunnen bouwen. In plaats daarvan is het in de bodemloze put van Be Quick verdwenen.”

Jorna doelt daarmee op de voetbalvereniging Be Quick die zo’n negenhonderd leden telt. De gelijknamige tennisvereniging, en gelieerd aan elkaar, heeft honderd leden. “De afgelopen jaren hebben we veel vergaderd en gediscussieerd om onze tennisvereniging op de kaart te krijgen, om deze als volwaardig onderdeel van de vereniging te beschouwen. Maar alle plannen die we hiervoor gemaakt hebben zijn, soms op het allerlaatste moment, door het bestuur naar de prullenbak verwezen.”

Voor deze reportage is er ook contact gezocht met het bestuur van tennisvereniging Be Quick. Een zegsman heeft laten weten niet de behoefte te hebben om op het verhaal te reageren. Volgens hem is er de afgelopen tijd al genoeg gezegd en geschreven over dit onderwerp.

Deel dit artikel:

 1. M.a.w. het overgebleven tiental heeft al ruimte op de banen, ik zie voor tiental alleen maar voordelen.

  Van wie is de grond waar deze tennisbanen op liggen?, mocht dit van de gemeente zijn dan hebben de 85 weggelopen alle mogelijkheden om een nieuwe vereniging op te richten en de een deel van de banen te claimen.

 2. De grond is van de gemeente maar die heeft een huurcontract met de omnivereniging Be Quick. Ondanks dat de gemeente ( sport050, de wethouder etc) op de hoogte is van de al jarenlang slepende problematiek, wenst men zich hier, hoe onbegrijpelijk ook, niet mee te bemoeien…… het resultaat is bekend: massale opzegging en tegelijkertijd schoffering van jarenlange vrijwilligers-inzet en als toetje een 3-tal ongebruikte banen waar er elders juist behoefte is aan banen. In wiens belang………? Gemeente acteer!

  1. Was dat een huurcontract met de Gemeente Haren?, zo ja dan gaan er nieuwe deuren open in de gemeente Groningen.

   Het huurcontract is voor een bepaalde tijd en dient tevens aan voorwaarden te voldoen, een lap duur grond blijft echt niet voor een 10 man verhuurt die daar hun hobby en dictatoriale machten uitoefenen.

   Richt anders een nieuwe vereniging op en vraag de Gemeente voor tennisruimte in de buurt van Haren, de Gemeente moet dan wel aan het werk met de onbenutte tennisbanen want anders gaan ze veel vragen krijgen.
   Ook goed is om te kijken als er subsidiegeld in de banen zitten, subsidiegelden worden uitgegeven onder voorwaarden en ik kan je garanderen dat er voor 10 man geen subsidie wordt verstrekt dan wel aan de voorwaarden wordt voldaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *