‘Hele lange middelvinger met zonnepaneel erop’

nieuws
Foto: Andor Heij

Het rechts-conservatieve weblog De Dagelijkse Standaard is niet te spreken over de collegevorming in de provincie. ‘Partijkartel Groningen sluit de gelederen! FVD uit formatie gegooid’, luidt de kop.

‘Nadat Noord-Holland eerder al FVD onceremonieel op straat kwakte, gebeurt nu hetzelfde in Groningen. Daar heeft de GroenLinks-formateur Mario Post voor gekozen. Het hele partijkartel mag wel lekker meeregeren, maar FVD (in Groningen de derde partij) krijgt een hele lange middelvinger met een zonnepaneel erop.

Het partijkartel lost de zaken liever zelf op, en is zelfs bereid om een coalitie van zes partijen (!) te smeden, als het maar betekent dat FVD buiten de deur wordt gehouden.

Dat GroenLinks, de PvdA en D66 het erg goed kunnen vinden op het gebied van klimaat en energie is natuurlijk geen wonder, maar dat ook de sellouts van de VVD zich aansluiten bij deze ultralinkse kongsi is echt onbegrijpelijk. Juist zij hadden zich hard kunnen maken om samen met FVD en het CDA de provincie eindelijk eens een verdiende ruk naar rechts te laten maken… maar nee: liever alle principes verkopen en netjes aan boord van het partijkartel blijven, dan daadwerkelijk een coalitie te smeden waarmee je je verkiezingsprogramma nog kan uitvoeren.

Zelf weten hoor, VVD. Maar sta er dan niet raar van te kijken als jullie over vier jaar compleet zijn weggevaagd in Groningen, en FVD er sterker dan ooit is. Succes dus, met jullie klimaatcoalitie met GroenLinks. Maak er maar wat moois van, hoor! Want volgende regeerperiode is het feestje voor jullie wel voorbij’, schrijft de adjunct-hoofdredacteur Tim Engelbart.

Deel dit artikel:

  1. Gaan we een website dat vooral bekend staat om nep nieuws serieus nemen?. Je zult als provincie maar opgescheept zitten met een praatjesmaker, faalbaasje en trekpop zoals Bart van der Werf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *