Gert-Jan Segers: ‘Tippelzone Bornholmstraat was een hel op aarde’

nieuws
foto: Maurits90 via WikiMedia Commons (CC 1.0)

“Een afgesloten terrein met een hek er omheen waar mannen met een auto doorheen reden op zoek naar goedkope seks. Zo cynisch.. Zo mensonterend..” Zo omschrijft ChristenUnie-partijleider Gert-Jan Segers de tippelzone aan de Bornholmstraat, die op 31 maart jl. werd gesloten.

“Vorige week sloot de tippelzone in Groningen. Eindelijk! Ik bezocht deze plek eens met de lokale politie. (..) Het was werkelijk een hel op aarde. Verslaafde vrouwen boden hun lichaam aan voor een paar euro’s die ze nodig hadden om hun verslaving te onderhouden. Het was een afgesloten terrein met een hek er omheen waar mannen met een auto doorheen reden op zoek naar goedkope seks. Zo cynisch.. Zo mensonterend..”, aldus Segers in een bericht op zijn eigen Facebook-pagina. “Door het faciliteren van een tippellocatie op een bedrijventerrein bleef te lang het maatschappelijke idee van ‘moet toch kunnen’ en de illusie van ‘vrijheid, blijheid’ in stand. Dat tij is nu gelukkig eindelijk gekeerd.”

De gemeente besloot in 2017 al om de tippelzone te sluiten. Nu de zone dicht is sluit de Gemeente Groningen niet uit dat een deel van de vrouwen aan thuis-prostitutie doet. Omdat er sprake is van complexe problematiek bij veel van (voormalige) tippelaarsters, wil de gemeente de samenwerking tussen de verschillende hulpverleningsinstanties intensiveren. Op 23 mei is er een gemeentelijke bijeenkomst over de voortgang van de hulpverlening voor de vrouwen.

Deel dit artikel:

  1. Dus we hebben binnenkort weer een tippelstraat/weg dat overlast gaat veroorzaken, de oplossing zal ook weer van Zegers komen namelijk een tippelzone.

  2. Die kwezel was er zeker frequent bezoeker als hij dat weet. De tippelzone is er niet gekomen om betaalde seks te faciliteren. Dat hoeft namelijk helemaal niet. Hij is er gekomen om de overlast door tippelen in de binnenstad tegen te gaan.

  3. Vroeger stonden ze op straat te tippelen met alle overlast van dien, deze vrouwen hebben grotendeels een verslaving, zo zijn ze altijd in beeld geweest bij de hulpverlening en een arts kwam ze regelmatig controleren en werden ze voorzien van voorbehoedsmiddelen etc etc..ben benieuwd hoe het nu zal gaan

  4. Nou heb je die ellende weer op straat ! Net als de muurstraat dicht gooien en het verplaats zich naar de nieuwstad ! Er moet gewoon meer hulp Komen voor mensen en een beetje minder bouwen is ook goed voor de natuur ! Je hebt tientallen mensen in de regering allemaal een Ander denk patroon en Zo gaat mooi Nederland naar de KLOTEN

    1. O ja waar zijn ze gesignaleerd? De ellende die je bedoelt is de drugshandel? Daar heb ik de laatste tijd nog weinig over gehoord. Het is moeilijk mensen met een verslaving te helpen Ze willen alleen hulp hun verslaving in stand te houden, daarom doen ze wat ze doen. Als je minder bouwt worden woningen nog onbetaalbaarder en kunnen kinderen niet meer uit huis bij hun ouders. Je moet bewuster bouwen, niet minder. Je laatste zin is kennelijk een oproep voor maar een man in de regering die het voor het zeggen heeft? Wie moet het zijn Geertje of de Narcist?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *