Explosieven gevonden in CSG Augustinus (update)

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

In het gebouw van het CSG Augustinus aan de Admiraal de Ruyterlaan zijn vaten met explosieve inhoud gevonden. Het gaat om scheikundige stoffen die daar soms al jaren stonden.

De Explosieven Opruimingsdienst is bezig de vaten te onderzoeken. Die bevinden zich in het scheikunde lab. Er stond onder meer een potje met picrinezuur in een afgesloten kast. De opruimactie bleek al eerder te zijn gepland. De vaten zijn inmiddels elders tot ontploffing gebracht.

De school en directe omgeving waren uit voorzorg afgezet. Vanwege de vakantie waren er geen leerlingen op de school aanwezig.

 

Foto: Robert van der Veen – niekerknieuws.nl
Foto: Robert van der Veen – niekerknieuws.nl
Foto: Robert van der Veen – niekerknieuws.nl
Foto: Robert van der Veen – niekerknieuws.nl
Deel dit artikel:

    1. Het feit dat er sprake was van een vooropgezet plan kwam bij de redactie pas een half uur na de eerste melding binnen. We hebben vervolgens het bericht niet verwijderd, maar aangepast.

  1. Sinds kort hebben ze daar een fatsoenlijke technische onderwijsassistent, die rommel heb ik al eens geprobeerd op te ruimen maar toen gaf dhr Tulner geen gehoor.

    1. Nee, achterstallig onderhoud. Al jaren bekend, maar in al die jaren nooit iets gedaan. Als het Augustinus geld kost heeft niets meer echt prioriteit. Mogelijk wordt nu toch gekozen voor een veiligere koers en heeft dhr Tulner geleerd te luisteren naar zijn personeel die dagelijks met zaken uit de praktijk te maken krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *