Brandweer redt Bambi van de verdrinkingsdood

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger brandweer heeft vrijdagmiddag een ree van de verdrinkingsdood gered. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van een dier te water kwam rond 14.00 uur bij de hulpdiensten binnen. In het Hoornsediep zagen voorbijgangers een ree zwemmen. Het dier kon niet op eigen kracht uit het water komen. De Groninger brandweer schoot samen met medewerkers van de Dierenambulance te hulp. Een passerende roeister leidde het dier naar de kant waarna duikers van de brandweer de ree aan wal konden brengen.

“Eenmaal aan wal liet de ree duidelijk zijn mening horen”, vertelt Ten Cate. “Ineens was er een behoorlijk geschreeuw te horen. Waarschijnlijk bedoeld als dankjewel voor de hulpverleners.” Het dier is door de Dierenambulance meegenomen naar een opvangadres.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

  1. Dier (en mens)-vriendelijke kades is dan ook een behoorlijke uitdaging voor deze gemeente…. het is zo simpel en scheelt zo ontzettend veel dierenleed. Maar nee, lekkere stijle kades met damwanden, want ja… is zo lekker onderhoudsvrij…

  2. Alle respect voor de bellers en redders. Mijn hond viel er oo kerstavond in en ik moest er toen achteraan. Hond eruit kunnen krijgen maar mezelf niet. Die wanden zijn een ramp. Na een mail van mij zijn er nu dan trappetjes geplaatst maar op zeer onlogische plekken. Zo jammer dat er weinig naar burgers wordt geluisterd.

    Ik hoop dat het reetje deze ervaring te boven komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *