Bezoekers bloemetjesmarkt ervaren gevaar van appen op de fiets

Wethouder Philip Broeksma nodigde vrijdagmiddag bezoekers van de Bloemenmarkt uit om op de ‘3D Afleiding Bike’ de gevaren van afleiding op de fiets te ervaren.

“De Grote Markt is vol met mensen, met bloemetjes en zon. Het is een prachtige dag om aandacht te besteden aan een serieus issue”, zegt Broeksma.

Op de ‘3D Afleiding Bike’ kregen deelnemers, met een Virtual Reality bril op hun hoofd en zittend op een (echte) fiets, de kans om zelf te ervaren wat het effect is van afleiding op de fiets. Doordat ze het zelf konden ervaren, is de kans het grootst dat ze in het vervolg ander gedrag vertonen en bijvoorbeeld hun telefoon op ‘niet storen’ zetten op de fiets.

Na vandaag kunnen inwoners van de provincie Groningen aan één van de 50 acties meedoen van het “Rij MONO team.” Op een speciaal ontwikkeld fietsparcours worden bijvoorbeeld verschillende afleidingssituaties nagebootst. Ook zal het team op meerdere plaatsen in gesprek gaan met voorbijgangers.

De campagne is belangrijk volgens Broeksma, omdat het vanaf 1 juli 2019 verboden is om je telefoon te gebruiken op de fiets.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *