Actievoerders ketenen zich vast aan GasTerra (update)

Sinds kwart voor acht woensdagochtend voeren ruim twintig ‘rebellen’ van Extinction Rebellion actie bij het hoofdkantoor van GasTerra in Groningen.

De ingang wordt geblokkeerd, een aantal heeft zich vastgeketend aan het gebouw. De actievoerders eisen dat Shell en ExxonMobil, de bedrijven achter GasTerra, adequate maatregelen nemen om klimaatverandering te beperken:

‘Wij zijn jou. Wij zijn gewone mensen, uit alle hoeken van het land, van alle leeftijden, met allemaal ons eigen verhaal. En wij maken ons zorgen om de toekomst van onze aarde, om de toekomst van onze kinderen en om ons bestaan als mensen, samen met al het leven op deze planeet’.

 

Update 11.18:

Momenteel voeren de actievoerderes overleg (zie foto boven): of stoppen met actie of doorgaan met actie zonder blokkeren deuren/en informeren flyeren van het publiek.

Uodate 11.53:

De actie wordt beëindigd.

Deel dit artikel:

  1. “Genoeg is genoeg, Groningen weet waarom” “Niets boven Groningen, niets boven het klimaat” “A, alarm, de aarde is te warm” “Laat het in de grond” plus redelijk wat Nederlandstalige demonstratieborden. Al is klimaatverandering een kwestie waar de hele wereld zich zorgen over moet maken, is deze actie ook specifiek gericht op Groningen en haar inwoners.

   1. De sociale media die zij gebruiken communiceren zij hoofdzakelijke met Engelstalige berichten, dat echter gericht is op ‘Nederlandse doelen’ . Als je de ‘echte Groningers’ achter je wilt krijgen dan communiceer je in het Nederlands/plat Gronings.

    Beter is te kijken naar de effecten van de opwarming en daar op anticiperen, bv dijk ophogingen, water management enz, aangezien de groot vervuilers niet meewerken en voorlopig ook niet gaan meedoen.

  1. “ga aan het werk…”
   Knap dat jij blijkbaar weet dat ze niet werken (of studeren).
   Doe mij ook zo’n glazen bol Rene, bedankt.

 1. Waarschijnlijk weten deze actievoerders niet wat er al binnen Gasterra wordt gedaan etc, en als er iemand met ze in discussie wil gaan zullen ze denk ik gewoon doorscanderen. Wat een onzin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *