Actievoerders ketenen zich vast aan GasTerra (update)

Sinds kwart voor acht woensdagochtend voeren ruim twintig ‘rebellen’ van Extinction Rebellion actie bij het hoofdkantoor van GasTerra in Groningen.

De ingang wordt geblokkeerd, een aantal heeft zich vastgeketend aan het gebouw. De actievoerders eisen dat Shell en ExxonMobil, de bedrijven achter GasTerra, adequate maatregelen nemen om klimaatverandering te beperken:

‘Wij zijn jou. Wij zijn gewone mensen, uit alle hoeken van het land, van alle leeftijden, met allemaal ons eigen verhaal. En wij maken ons zorgen om de toekomst van onze aarde, om de toekomst van onze kinderen en om ons bestaan als mensen, samen met al het leven op deze planeet’.

 

Update 11.18:

Momenteel voeren de actievoerderes overleg (zie foto boven): of stoppen met actie of doorgaan met actie zonder blokkeren deuren/en informeren flyeren van het publiek.

Uodate 11.53:

De actie wordt beëindigd.